PRODUKTY

Aromaty na nośniku spirytusowym

Aromaty na nośniku spirytusowymm, są przeznaczone do wytwarzania artykułów spożywczych i napojów bezalkoholowych o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie przekraczającej 1,2% objętości. Wyśmienicie podkreślają zapach i smak takich artykułów jak masy, kremy, cukierki, ciasteczka, pieczywa, deserów, polewy i lodów oraz serków i nadzienia, a także sprawdzają się we wszelkich napojach bezalkoholowych.

Aromaty alkoholowe (nie zawierające glikolu) dodawane do wyrobów cukierniczych przed ich wypiekiem sprawiają, że ciasto nie tylko zyskuje oryginalny zapach i smak, ale staje się pulchniejsze, gdyż alkohol etylowy jest lżejszy od glikolu i posiada właściwości alkoholu powstającego w naturalnym procesie wzrostu drożdży.

Aromat na nośniku spirytusowym o mocy 91.8 vol. jest substancja łatwopalną. Produkt z tego względu jest dodatkowo oznakowany i pakowany w atestowane pojemniki 1 i 5 litrowe (UN) przeznaczone do transportu i przechowywania wyrobów zawierających alkohol o dużej mocy.

Alkohol etylowy zawarty w mieszaninach substancji zapachowych stosowanych do wytwarzania artykułów spożywczych i napojów bezalkoholowych o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie przekraczającej 1,2% objętości, zgodnie z brzmieniem przepisów ustawy o podatku akcyzowym (art.30 ust. 9 pkt 5), jest zwolniony od akcyzy ( bez dodatkowych warunków).

Wysoka i niezmienna jakość wytwarzanych wyrobów

Wysoką i niezmienną jakość wytwarzanych wyrobów osiągamy dzięki użyciu znakomitej jakości surowców, wykwalifikowanej kadrze, prowadzonym innowacyjnie procesom produkcyjnym oraz bardzo wnikliwej kontroli procesów technologicznych.

Posiadamy i ciągle doskonalimy zakładowy system HACCAP. Zatrudniani w naszym laboratorium technolodzy wzmacniają skutecznie system kontroli jakości. Konsumenci otrzymują tym samym gwarancję bezpieczeństwa i jakości wytwarzanych w naszym zakładzie produktów. Nasze wyroby posiadają stosowne atesty, świadectwa jakości i karty charakterystyki.

Opakowania i stosowanie właściwego oznakowania przesyłek pozwala, w świetle umów ADR, transportować nasze aromaty w znacznych ilościach na tak zwanym wyłączeniu, w ilościach ograniczonych LQ, to jest m.in. do 8 ton brutto pojazdami nieoznakowanymi tablicami ADR i kierowanymi przez kierowców, którzy nie posiadają świadectw ADR.

Aromaty na bazie alkoholu, w opinii naszych klientów, przewyższają najpopularniejsze na rynku aromaty na bazie glikolu

Nośnik spirytusowy użyty w naszych aromatach:

  • zdecydowanie lepiej rozpuszcza esencje zapachowo-smakowe i efektywniej je przenosi

    zdecydowanie lepiej rozpuszcza esencje
    zapachowo-smakowe i efektywniej je przenosi

  • skuteczniej wnika w głąb wyrobów i lepiej wiążą z nimi zapachy i smaki

    skuteczniej wnika w głąb wyrobów i lepiej wiążą
    z nimi zapachy i smaki

  • podnosi wyrazistość smaków i zapachów, co intensyfikuje doznania zmysłowe

    podnosi wyrazistość smaków i zapachów,
    co intensyfikuje doznania zmysłowe

  • jest lżejszy od glikolu co sprawia, że wyroby z jego użyciem zyskują na lekkości i pulchności

    jest lżejszy od glikolu co sprawia, że wyroby
    z jego użyciem zyskują na lekkości i pulchności

  • uwalnia wyroby od charakterystycznego dla glikolu efektu mdłego posmaku

    uwalnia wyroby od charakterystycznego
    dla glikolu efektu mdłego posmaku

  • poprawia jakość i przedłuża trwałość wyrobów gotowych

    poprawia jakość i przedłuża trwałość
    wyrobów gotowych

  • poprawia wydajność aromatów co przekłada się na oszczędności w procesie produkcji

    poprawia wydajność aromatów co przekłada się
    na oszczędności w procesie produkcji

Klienci bardzo wysoko oceniają jakość i stabilność naszych wyrobów

NAJWYŻSZĄ JAKOŚĆ
osiągamy dzięki:

  • wysokim kwalifikacjom ekspertów zaangażowanych w proces produkcji

    wysokim kwalifikacjom ekspertów zaangażowanych w proces produkcji

  • zastosowaniu najwyższej jakości surowców

    zastosowaniu najwyższej jakości surowców

  • użyciu profesjonalnej technologii

    użyciu profesjonalnej technologii

  • i ustawicznej kontroli jakości wszystkich procesów

    ustawicznej kontroli jakości wszystkich procesów

klienci mogą u nas zamówić

SZEROKI ASORTYMENT:

  • wszystkie, najpopularniejsze rodzaje aromatów ze stałej oferty

    wszystkie, najpopularniejsze rodzaje aromatów ze stałej oferty

  • specjalnie dla nich opracowane, oryginalne nuty zapachowe lub smakowe

    specjalnie dla nich opracowane, oryginalne nuty zapachowe lub smakowe

  • inhibitory bakterii, pleśni i grzybów do stosowania w trakcie wytwarzania artykułów  spożywczych

    inhibitory bakterii, pleśni i grzybów do stosowania w trakcie wytwarzania artykułów spożywczych